Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Műfű lerakása erkélyre, teraszra 3 lépésben

Műfű lerakása erkélyre, teraszra 3 lépésben

Az utóbbi években a műfű népszerűsége rohamosan növekszik. A természetes fűvel szemben számos előnnyel rendelkezik, amiért egyre többen választják ezt a praktikus alternatívát.

A műfű lehelyezése a teraszra néhány egyszerű lépést igényel. Íme, hogyan rakhatod le a műfüvet a teraszon:

  Általánosságban elmondható, hogy a műfű telepítése az erkélyekre viszonylag egyszerű feladat. A legtöbb erkély megfelelő betonpadlóval rendelkezik, viszonylag sík és a vízelvezetése is megoldott – így ideális felület a műfű lerakásához. Ez alól mindig vannak kivételek. Íme, mit kell ellenőriznie az erkélyén/ teraszon, mielőtt új műfüves burkolatot készítenénk.

Mérd fel azt a felületet, amelyre a műfüvet szeretnéd lerakni.

Ha a felület egyenetlen, akkor mindenképpen használj alátétet. Ha sík felülettel rendelkezel, akkor a műfüvet közvetlenül is fektetheted a felületre.

Mekkora az erkélyed?

Ha nagyon nagy az erkély, javasoljuk, hogy csak egy részére helyezz el műfüvet. Így elkerülhető a "zöld túlterhelés", és lehetőséget ad arra, hogy az erkélyt különböző funkciójú területekre bontsd. Ki tudsz alakítani egy virágos részt, egy grillező sarkot vagy akár egy játszó részt.

Jó a vízelvezetése az erkélyednek?

Ha rossz a vízelvezetés, akkor valószínű, hogy az esővíz összegyűlik, ami árt a műfűnek. Erre az egyetlen orvosság, ha a fű lerakása előtt rendezzük a vízelvezetést.

Milyen típusú füvet válasszunk az erkélyre?

Ízlés kérdése, de általánosságban elmondható, hogy ha sokat járkálunk az erkélyen, akkor érdemesebb rövidebb szálút választani, ha kis forgalomnak lesz kitéve, akkor a hosszabb szálú műfű is jó választás.

 

A műfű telepítés lépései:

1. Előkészítés:

Első lépésként távolíts el a teraszról minden akadályt, például bútorokat, cserépállványokat vagy egyéb tárgyakat! Tisztítsd meg alaposan a terasz felületét, hogy eltávolítsd a port, a szennyeződéseket és a szemetet! Ha szükséges, mosd le a terasz padlóját! A műfű tekercseket érdemes a lerakás előtt már kitekerve pihentetni, hogy kirúgják magukat és könnyebb legyen a munkád.

2. Műfű lehelyezése:

Helyezd ki a műfüvet a teraszra úgy, hogy túlnyúljon a terasz szélein. Fontos, hogy ha több tekercs műfüvet helyezel le, akkor a száliránya mindegyiknek ugyanabban az irányban legyen. Rendezd el a műfüvet a kívánt módon, és vágd le a szükséges méretre egy éles késsel vagy ollóval. Figyelj arra, hogy a műfű tekercsek szélei szorosan egymás mellet legyenek, ne maradjon hézag az egyes tekercsek között.

3. Rögzítés:

A műfüvet rögzíteni kell, hogy ne mozduljon el vagy billenjen el használat közben. Használj speciális műfű ragasztót. Rögzítsd a műfüvet a teraszhoz a szélek mentén valamint nagyobb felület esetén középen is. Különösen figyelj a bejáratok körüli műfű rögzítésére, hogy elkerüld a botlásveszélyt. Túl sok ragasztó a fű alatt megakadályozza a vízmentes lefolyást a termék alatt, és szükség esetén nagyon megnehezíti a felszedést. A műfű tekercsek széleit hajtsd vissza, kend be ragasztóval majd újra hajtsd le. Amennyiben ragasztószalagot használsz,úgy a visszahajtott műfű szélek alá helyezd a ragasztócsíkot, helyezd rá vissza a műfüvet és jól nyomd rá.