Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan határozd meg a helyes szőnyegméretet a nappalidban?

Hogyan határozd meg a helyes szőnyegméretet a nappalidban?

Szőnyeg vásárlásnál nem csak a szín és a dizájn a fontos, hanem mindenekelőtt a helyes méret meghatározása. A nem megfelelő méretű szőnyeg előnytelenné és kényelmetlenné teheti az egész helyiséget. A túl nagy szőnyeg rontja a szoba megjelenését, kisebbnek tűnnek, míg a túl kicsi szőnyeg elveszik egy nagyobb szobában.

Nagyméretű szoba: amennyiben nagyméretű nappalival rendelkezel, ahová elfér egy háromrészes ülőgarnitúra vagy sarok ülőrgaranitúra, úgy ideális választás egy nagyméretű 240x340 cm-es vagy 300x400 cm-es szőnyeg.

Közepes méretű szoba: ebben az esetben az ülőgarnitúra csak részben van a szőnyegen. Gyakran a kanapé hátsó része a falra van rátolva és a szőnyeg csak az első lábak alatt helyezkedik el. A 3 részes kanapé esetén a 200x290 cm-es vagy a 160x230 cm-es szőnyeg a tökéletes választás.

Kisméretű szobák vagy kicsi két üléses kanapé esetén legjobb ha a szőnyeget közvetlenül a kanapé elé helyezzük úgy, hogy a kanapé és  a dohányzóasztal is arányos méretű legyen a szőnyeggel. Ebben az esetben a megfelelő méretű szőnyeg a 140x200 cm vagy a 120x170 cm.